Het bedrijf

Wat wij doen

CO2 Footprint

Sinds 2009 zijn we bewust bezig met de ecologische footprint van ons bedrijf. We proberen hiermee verspillingen te verminderen bijvoorbeeld d.m.v. een betere organisatie van transport en bij aankoop van nieuwe spoorkranen en/of bedrijfsauto’s.

7 dagen per week, 24 uur per dag
Zeven dagen per week, 24 uur per dag, zijn wij inzetbaar in heel Nederland en België. Ons bedrijf voert alles in eigen beheer uit; van het plannen van de opdracht tot aan het uitzenden van onze medewerkers. Van Oosterwijk Rail garandeert u kwaliteit en ervaring van onze enthousiaste medewerkers.

Veiligheid
Veiligheid tijdens de werkzaamheden is het allerbelangrijkst. Er wordt gewerkt met zware en ingewikkelde machines. Vanwege de tijdsdruk is snelheid echter ook belangrijk. Onze machinisten weten wat dat inhoudt en werken op een veilige, doch efficiënte manier. Ons materieel wordt jaarlijks gekeurd door een daartoe bevoegde keuringsinstantie. Ons VCA*-certificaat is voor u de garantie dat u werkt met een bedrijf dat weet hoe zij met haar mensen en materieel moet omgaan. Sinds december 2006 zijn we ook in het bezit van een BTR-certificaat. Dat wil zeggen Branchegerichte Toelichting Railinfrastructuur.

Machinisten
Onze machinisten hebben jarenlange ervaring op een spoorkraan, zodat ze goed weten hoe ze moeten werken op en nabij sporen. Ook zijn ze op de hoogte van de nodige VGM-regels en voorschriften en hebben ze de nodige opleidingen gevolgd (zoals VCA, Spoorwegveiligheid, Gereedschapsmachinist en opleiding tot Krolmachinist) en zijn ze medisch en psychologisch gekeurd door een Arbomanagementgroep.

Spoorkranen
Ons machinepark bestaat uit zestien spoorkranen, allemaal van het merk Atlas. Hiervan zijn er negen van het type 1404 en zeven van het type 1604. Deze spoorkanen zijn allemaal voorzien van een TCVT-certificaat en hiervan zijn er veertien Infrabel gekeurd voor werkzaamheden in België. Dit houdt in dat alle spoorkranen onder andere een hoogtebegrenzer, zwenkbegrenzer, dubbele cabine en slangbreukbeveiliging hebben. Ook alle hijsmiddelen zijn gekeurd. Als innovatief bedrijf zijn wij altijd bereid om te investeren in kwaliteit. En die kwaliteit loopt als een rode draad door ons hele bedrijf.

L.M.B.
Sinds 2015 zijn al onze spoorgraafmachines 1404 en 1604 voorzien van L.M.B. Dit is vanaf april 2016 een eis van Prorail. Dit Last MomentBeveiligingssysteem is speciaal ontwikkeld voor spoorwegkranen.

Transport
Omdat wij het transport van ons materieel zelf uitvoeren hebben we een snelle service. Dit is uiterst efficiënt, snel en overzichtelijk. Van Oosterwijk Rail is in het bezit van vier M.A.N. vrachtwagencombinaties.

Werkplaats
Van Oosterwijk Rail heeft een eigen werkplaats met daarin onder andere een magazijn. In de werkplaats verrichten alle machinisten zelf het klein onderhoud aan de machines. Voor de grotere reparaties huren wij een monteur in.