Trekapparatuur

Met de trekapparatuur trek je de spanning uit de spoorstaaf. Dit is ter voorkoming van spoorspatting in de zomer bij hoge temperaturen. Sinds 2024 zijn we in het bezit van maar liefst 4 stuks trekapparatuur.

Wisselborstel

Handwerk met een ballastschep is er haast niet meer bij met de wisselborstel. Deze kan onbeperkt ronddraaien en de ballast naar elke gewenste plaats borstelen.

Uitrijlorrie

Voor het spoor in België hebben we een uitrijlorrie gemaakt. Met deze uitrijlorrie kunnen we snel het spoor “losrijden”, doordat twee pootjes per kant van de spoorstaaf de bevestigingen (zgn. varkensstaartjes) eruit drukken. Door de uitrijlorrie te draaien, druk je aan de andere kant van de spoorstaaf de bevestiging los. De uitrijlorrie kan afgesteld worden […]

Trilblok

Met het trilblok is het mogelijk om diverse soorten buizen de grond in te trillen ten behoeve van bovenleidingspalen.

Sproeicontainer

Voor en na het onderstoppen gebruiken we de sproeicontainer om de dwarsliggers schoon te sproeien. Deze sproeicontainer wordt ingezet in plaats van bladblazers. Zo hebben omstanders en reizigers op het perron geen last van de stof (stofreductie).

Spoorstaafknipper

Met onze spoorstaafknipper knip je in enkele minuten honderden meters spoorstaaf doormidden. Dit geeft een enorme tijdwinst. Deze methode is extra veilig, omdat er geen mensen aan te pas komen. Daarnaast is deze methode milieuvriendelijk, omdat er geen branders gebruikt worden.

Snelwissel op lorries

We hebben ook twee spoorkranen met een snelwisselsysteem op de lorries. Hierdoor zijn we nog flexibeler. In slechts 20 minuten kunnen we de spoorlorries ombouwen naar tramlorries of meterlorries. Omdat dit met de machine zelf kan, is dit ook op de werkplek mogelijk.

Palenknipper

Met de palenknipper kun je heel snel balken en palen wegknippen. Enige voordelen van het gebruik van de palenknipper In de kort buitendienststelling kan toch nog een productie gehaald worden die rendabel is. Niet meer zwaar tillen en sjouwen met gas- en zuurstofflessen. Geen milieuvervuiling; geen schadelijke gassen die bij het branden wel vrijkomen.

Movax SG-45V Full

Met de Movax SG-45V Full kunnen we buizen intrillen om bovenleidingspalen te plaatsen. Het Movax controlesyteem MCS PRO is state-of-the-art technologie. Dit geavanceerde systeem maakt het werk een stuk gemakkelijker, preciezer en efficiënter. Per nacht kunnen 15 tot 20 buizen de grond ingetrild worden, waardoor je een grotere productie haalt. Op de display kan de […]

Geremde platte lorrie

Met de geremde platte lorrie kun je (nog) veiliger werken, omdat de lorrie hydraulisch aangesloten is op de krol. Dus als de krol remt, remt automatisch de geremde platte lorrie mee. Dit is vooral handig in tunnels. Vier van onze geremde platte lorries zijn GVB gekeurd en kunnen op elk GVB project ingezet worden.