Historie

Historie

Met ruim 50 jaar ervaring in spoorwerkzaamheden is Van Oosterwijk Rail uw vertrouwde adres voor de verhuur van graafmachines voor spoorwerkzaamheden en de uitleen van ervaren machinisten. Sinds 1971 zijn wij uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor opdrachtgevers in Nederland en België.

Uiteraard kunnen wij in dit werk niet uitblinken zonder onze gemotiveerde vakmensen en het vertrouwen van onze opdrachtgevers. Wij willen hen daarvoor bedanken.

Geschiedenis
De geschiedenis van Van Oosterwijk brengt ons terug naar 1955, toen A.J. van Oosterwijk zijn eigen loonbedrijf opzette. Jarenlang voerde hij, zijn zoons, en zijn medewerkers in dienst van boeren in de regio, uiteenlopende werkzaamheden uit. Toen er in 1970 een uitvoerder van Railbouw kwam vragen naar twee graafmachines om het grind tussen de baanvakken op Gilze-Rijen schoon te maken, kwam A.J. van Oosterwijk & Zn. voor het eerst in aanraking met de spoorwegsector.
Er werden lorries aan de graafmachine gemaakt zodat er over de rails kon worden gereden. En als die lorries er dan weer af werden gehaald, kon er loon- en grondwerk mee gedaan worden. Op den duur kregen spoorwerkzaamheden een steeds groter aandeel in het bedrijf.

Kwaliteit garanderen
In 1974 namen Wim, Jan en Cees, de zoons van de oprichter, de leiding van hun vader over en zestien jaar later gingen de broers hun eigen weg. Het bedrijf werd opgesplitst in een loonbedrijf en een verhuurbedrijf voor spoorwerkzaamheden. Zo ontstond in 1990 Van Oosterwijk Molenschot B.V., met Wim van Oosterwijk en diens zoon Marcel aan het roer. Eind jaren negentig bereikte het bedrijf zijn piek in omvang. Van Oosterwijk Molenschot BV werd eigenlijk te groot om de goede kwaliteit te kunnen blijven garanderen, en daarom werd besloten in te krimpen.

Hoger niveau
In 2005 heeft directeur en vader Wim afscheid genomen van het bedrijf. Onder leiding van zoon Marcel zet Van Oosterwijk Molenschot BV de volgende stappen naar een nog hoger kwaliteitsniveau. Ook met moeder Riet en dochter Linda is Van Oosterwijk Molenschot BV altijd vooruitstrevend en innoverend bezig.

25 jaar Van Oosterwijk Molenschot BV
In 2015 bestaat Van Oosterwijk Molenschot BV 25 jaar. Helaas is oprichter Wim van Oosterwijk niet meer onder ons om dit heugelijke feit met ons te vieren. We hebben veel aan hem te danken en denken nog vaak terug aan die goeie ouwe tijd.

Bouwen aan de toekomst
Investering in mensen en machines blijft ook de komende 25 jaar een aandachtspunt voor Van Oosterwijk Molenschot BV. Samen met haar opdrachtgevers, medewerkers en andere relaties gaat het bedrijf vol vertrouwen de toekomstige 25 jaar tegemoet.